Meer concurrentie door openstellen netwerk

Meer concurrentie door openstellen netwerk

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft besloten dat VodafoneZiggo, net als KPN, haar vast netwerk moeten openstellen voor andere aanbieders. De toezichthouder geeft aan dat VodafoneZiggo en KPN beide een dominante positie hebben op de markt voor internet, tv en vast bellen. Wat betekent dit voor jou?

Dominante positie
Volgens de ACM zouden VodafoneZiggo en KPN hun dominante positie kunnen gebruiken om zonder goede reden de prijzen te verhogen of de voorwaarden in hun voordeel aan te passen. Het KPN-netwerk was al open voor alternatieve aanbieders en daar zien we ook steeds meer alternatieve aanbieders opkomen. Omdat VodafoneZiggo over een gelijke dominante positie bezit op het vaste kabelnetwerk heeft de ACM besloten dat het eerlijk is om ook dit netwerk open te stellen voor nieuwe providers. Zo ontstaat er meer concurrentie en heb je meer keuze uit scherpe tarieven.

Voldoende concurrentie
Nieuwe providers konden eerst alleen van het KPN-netwerk gebruikmaken en binnenkort dus ook van de kabel van Ziggo . De ACM heeft door middel van een marktanalyse van de vaste netwerken vastgesteld dat KPN en VodafoneZiggo zonder regulering een flinke machtspositie bezitten in de markt. Daardoor zouden zij nieuwe providers kunnen weren en vervolgens de prijs kunnen verhogen voor de klant. Door het openstellen van de vaste netwerken wil de ACM zorgen voor voldoende concurrentie op de internet- en tv-markt. Wat ten goede zal komen van jou als klant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Hoe werkt de energievergelijker? 
Next post Scootmobiel kopen bij Fast Furious Scooters