Wat kost een auto per maand?

Wat kost een auto per maand?

Een auto geeft je veel vrijheid. Eigenlijk is een auto gewoon ontzettend handig, maar een auto brengt ook kosten met zich mee. Wat ben je nou eigenlijk kwijt aan een auto per maand? En met welke kosten moet je rekening houden? Wij hebben de kosten voor je op een rijtje gezet, onderverdeeld in vaste en variabele kosten.

Vaste kosten
Er zijn een aantal vaste kosten voor een autobezitter. De vaste kosten zijn iedere maand of jaarlijks hetzelfde en veranderen eigenlijk niet. Onder vaste kosten rekenen we:

Verzekeringspremie
Wegenbelasting
Waardevermindering
Onderhoudskosten
Verzekeringspremie
In Nederland is het verplicht dat je je auto minimaal WA verzekert. Je kunt eventueel kiezen voor een aanvullende verzekering met een meer uitgebreide dekking. De hoogte van je premie wordt bepaald op basis van het type auto, aantal schadevrije jaren en waar je woont. Onze vergelijker houdt ook rekening met deze factoren. Is jouw autoverzekering nog wel de beste voor jou? Kijk snel even op Pricewise. Zo zie je precies waar jij het voordeligste uit bent en vind je een goedkope autoverzekering die bij je past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Autoverzekering zonder rijbewijs afsluiten: kan dat?
Next post Hoe werkt de energievergelijker?