Wat gebeurt er precies tijdens je overstap?

Wat gebeurt er precies tijdens je overstap?

Overstappen: veel mensen denken nog steeds dat dit veel tijd en moeite kost. Onterecht, want dat is helemaal niet zo. Oké, je nieuwe energiecontract gaat niet meteen in. Hier gaan een paar weken overheen. Maar het kost jou niet veel tijd en moeite. Benieuwd wat er gebeurt in de periode tussen je aanvraag en de ingang van je nieuwe contract? Je leest het in dit blog.

De eerste 24 uur
Mooi, je hebt een voordelig energiecontract gevonden. Alleen nog even je persoonlijke gegevens invullen en binnen 5 minuten heb je je nieuwe energiecontract aangevraagd. Wij sturen je aanvraag direct of dezelfde dag door naar de nieuwe energieleverancier. Je aanvraag loopt dus geen vertraging op.

Ontvangst energiecontract en bedenktijd
Binnen 2 weken, maar vaak na een paar dagen al, ontvang je een mail of brief van je nieuwe leverancier. Daarin staat precies wat je hebt gekozen. Het is verstandig om de tarieven te checken. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. Op dit moment gaan de 14 dagen bedenktijd in. In deze periode kun je je nieuwe energiecontract zonder problemen annuleren. Hier hoef je geen reden voor te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next post Autoverzekering zonder rijbewijs afsluiten: kan dat?